top of page

Haos în Instanțe! În țara în care copiii mor în latrinele școlilor, grefierii fac grevă că vor….pens



24 ianuarie 2020! Ziua în care se sărbătoresc ”161 de ani de la unirea Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), fiind considerat primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român” [1]. Ce idealuri aveau românii acum 161 de ani!

Care mai sunt idealurile pentru care luptă unii români în zilele noastre? Eeeee! Parlamentarii, magistrații, polițiștii, militarii, etc ai României, de exemplu, luptă să-și păstreze ”dreptul” neconstituțional de a lua pensie specială, o sumă de bani semnificativă care nu se bazează pe principiul contributivității lor. Oare dânșii cred în existența rasei ariene, sau doar se raportează la idealuri aerinene?

Dintre toate categoriile profesionale cu pretenții la pensii speciale, cei mai vocali și pitorești sunt de departe grefierii. Cei de la Curtea de Apel a județului Timiș și-au suspendat deja activitatea pentru 2 ore, tocmai în săptămâna în care românii au sărbătorit 161 de ani de la realizarea Micii Uniri. Declarațiile dumnealor sunt cel puțin halucinante: ”Înțelegem să aducem la cunoștință că, prin aceste decizii populiste, calitatea actului de justiție va avea de suferit, întrucât o atare modificare legislativă este de natură să afecteze siguranța activității desfășurate în sistemul de justiție prin atingerea adusă garanțiilor sociale recunoscute personalului din justiție, fără de care activitatea autorității judecătorești nu poate fi organizată și desfășurată” [2]. Nu cumva această declarație afectează grav independența justiției?

Da, în țara în care copiii mor în latrinele școlilor unde învață, grefierii pretind pensii speciale considerabile, care nu se bazează pe principiul contributivității dumnealor! Vor să beneficieze de pensii speciale bazate pe contributivitatea plătită de alți cetățeni ai României.

Grefierii, și nu numai dumnealor, prezintă o simptomatologie cronică de a se considera superiori prin natura meseriei conaționalilor lor, care trebuie să le plătească un fel de BIR sub formă de pensie specială. Dacă românii nu vor să plătească acest bir vădit neconstituțional, grefierii afirmă public că pe viitor ”calitatea actului de justiție va avea de suferit” [2] . Nu știai tu, române, pentru ce muncești!

Oare grefierii României nu înțeleg lucruri clare? Că starea economică actuală a țării nu permite plata pensiilor speciale? Că România are priorități majore pe termen scurt, mediu și lung? De exemplu este obligatoriu ca începând cu anul 2020, în regim de urgență, să se mărească alocațiile copiilor, care reprezintă viitorul țării; să se mărească pensiile bazate pe pincipiul contributivității, care actualmente nu sunt suficiente de la o lună la alta pentru un trai decent, după o viață de muncă; să se mărească indemnizațiile persoanelor cu dizabilități; să se facă investiții majore în infrastructură și dezvoltare regională pentru a diminua gradul de sărăcie în care trăiesc foarte mulți români; să se răspândească la nivelul întregii țări modelul de acces gratuit la evenimente culturale valoroase finanțate din bani publici, implementat cu succes de d-l primar Nicolae Robu la Timișoara; să se mărească sporurile de risc pentru anumite categorii din rândul polițiștilor și militarilor, etc.

După ce vor fi îndeplinite prioritățile pe termen scurt, se poate trece la îndeplinirea visurilor românilor pe termen mediu și lung. Când vor putea fi repuse în discuție pensiile speciale pentru grefieri, etc? E clar! Atunci când românii îi vor considera superiori pe cei al căror ideal este acela de a beneficia de pensii speciale care nu se bazează pe principiul contributivității lor.

Și totuși, grefierii, care amenință public că nu vor mai asigura calitatea actului de justiție dacă nu le plătesc românii birul sub formă de pensie specială, mai lucrează în instanțele românești? Hm!


(demn de România pamfletară)


Referințe:

1. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/klaus-iohannis-si-ludovic-orban-prezenti-la-iasi-la-manifestarile-pentru-unirea-principatelor-romane-1249900

2.https://www.pressalert.ro/2020/01/curtea-de-ape-timisoara-activitate-suspendata-grefierii-protest-de-doua-ore/?fbclid=IwAR3tIzDDTEa0j-z0s9atA2pIsr0zhQYGl1uH40t8uL_gCQJHQjJH_Nv_vGU

bottom of page