top of page

Contrarevoluția de la Timișoara: stânga extremistă a preluat Primăria cu 18% din votul alegătorilor

de Monica Lia Hărmănescu

02 octombrie 2020

27 septembrie 2020, sau noaptea în care extremistul de stânga Dominic Fritz a fost ales de o minoritate de 18% dintre alegătorii cu drept de vot ai Timișoarei să fie primar [1], după ce a FURAT cu mult startul legal al campaniei electorale, ceea ce nu și-au permis să facă cetățenii români. 60% dintre timisoreni nu au votat!

La 30 de ani de la Revoluție, stanga extremistă fritziană, fărbuită oportunist în partidul USR-PLUS (declarat de dreapta), cu ajutorul multor votanți ai partidelor de stânga (PSD și PRO-ROMÂNIA), au reușit să declanșeze contrarevoluția de la Timisoara, orașul în care a izbucnit flacăra Revoluției din 1989 și s-a murit în stradă pentru căderea comunismului. Proaspăt alesul Dominic Fritz în funcția de primar a declarat cu aroganță în Piața Victoriei/ Operei din Timișoara:

”Timişoară astăzi a scris din nou istorie. Timişoara astăzi a înfăptuit o nouă revoluţie. Astăzi Timişoara a încheiat, prin vot, definitiv perioada de tranziţie de 30 de ani. Şi e o onoare incredibil de mare pentru mine că m-aţi ales primarul vostru. Un om care a venit pentru prima dată aici în 2003, care nu vorbeam niciun cuvânt în română. Pentru prima oara, România a ales un primar care nu s-a născut în România.” (…..) ”Astăzi, un oraş european a ales un primar european şi trimitem un semnal foarte clar că Timişoara şi Banatul aparţîn istoric şi cultural Europei” (…..) ”De azi ştergem cuvintele <<nu se poate>> din vocabularul Timişoarei” [2]. În realitate semnalul transmis Europei este că a avut loc o contrarevoluție, o minoritate de 18%, inclusiv votanți ai partidelor de stânga, au reușit să pună primul primar extremist de stanga postcomunist în Timișoara.

În orașul în care administrația Nicolae Robu împreună cu cetățenii au păstrat spiritul timișorean și au transformat orașul în fiecare zi din ultimii 8 ani într-unul european în care ești mândru că trăiești, lucru confirmat chiar de europeni prin acordarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021, extremistul de stânga fără serviciu, fărbuit oportunist de 1 an în dreapta USR-PLUS, cu un CV în care umblă cu cioara vopsită, d-l Dominic Fritz declară în fapt că dânsul, împreună cu minoritatea de 18% dintre alegătorii cu drept de vot ai urbei de pe Bega, au ”încheiat (….) definitiv perioada de tranziţie de 30 de ani” în care este Timișoara pentru ”un nou început”.

Dincolo de faptul că perioada de tranziție s-a încheiat o dată cu exercițiul financiar 2007-2013, d-l Dominic Fritz rămânând blocat istoric în perioada respectivă, Timișoara a cunoscut o dezvoltare vadit anticomunistă ca și alte mari orașe europene în ultimii 30 de ani. LIBERTATE s-a strigat pe străzile Timișoarei la Revoluția din 1989, pentru LIBERTATE și căderea COMUNISMULUI și-au dat viața tinerii pe străzile orașului, ca amu extremistul de stânga Dominic Fritz să încheie perioada de postcomunism pentru ”un nou început”? Hm!

Cu siguranță 80% dintre cetățenii Timișoarei vor păstra cuvintele <<nu se poate>> în vocabularul lor când vine vorba de un extremist de stânga la Primăria Timișoara.

Referințe bibliografice:

bottom of page