Șeful nu e șef destul, dacă nu e și .... cu gradație de merit din bani publici
- de Monica Lia Hărmănescu
- Nov 28, 2017
- 2 min read

Ce poate fi mai frumos și mai de dorit într-o organizație, dacă nu respectul celor votați pentru votanții lor! Este minunat, de exemplu, când cei care ocupă vremelnic o funcție de conducere, sau într-o structură de conducere, ajung la un asemenea nivel intelectual, încât sunt capabili să privească dincolo de interesul lor financiar personal, gândindu-se la asigurarea unei stări de confort financiar minim pentru angajații lor.
Nu, nu vă speriați! Nu vorbesc de unii responsabili cu funcții de conducere de la Agronomia din Timișoara. Departe de ei asemenea gânduri! Or socotit dumnealor de curând că, dacă tot au muncit cu sârg în ultima vreme să încalce din punct de vedere legal cam tot ce se putea încălca la întocmirea, avizarea și aprobarea normelor didactice ale angajaților, ar cam fi de bun augur să-și acorde ..... gradații de merit. Asta nu înainte însă de a modifica din nou modul de acordare al gradațiilor de merit, că altfel nu încăpeau pe listă. Cum când au modificat modul de atribuire al gradațiilor de merit? În momentul cel mai propice pentru a opera asemenea modificări: cu 2 zile înante de anunțarea rezultatelor finale. Când le privești punctajele șefilor, mai că-ți vine să te intrebi ce activități au fost declarate în spatele unor asemenea rezultate compuse din cel puțin 3 cifre consecutive. No, curioși curajoși sunt cei ce întreabă! Cu întrebările rămân! Că activitatea dumnealor este pusă la naftalină, bine ascunsă. Nici optimiștii incurabili nu pot visa că o să aibă șansa să vadă cu ochii lor ce activități au declarat. E un fel de secret de FEUDĂ UNIVERSITARĂ bine păzit.
Și cum au îndrăznit și un conferențiar și un șef de lucrări să candideze pentru a obține gradația de merit, au luat consilierii facultății o hotărâre uluitoare și au acordat gradațiile de merit în ordinea punctajelor declarate, neținând seama ca până acum de gradele didactice. Adică au pus pe același nivel realizările cadrelor didactice cu salarii de șef de lucrări și conferențiar cu cele de profesori universitari. Da! O hotărâre cât 1000 de cuvinte, care exprimă clar interesele celor ce au gândit așa ceva în mediul universitar.
Și cum ordonatorul de credite (rectorul) Agronomiei din Timișoara nu putea rata șansa să-și mai rotunjească veniturile din bani publici, evident că e pe listă. E pe locul doi, dar e printre norocoși. Oare cu ce procent își ridică rectorul venitul prin obținerea gradației de merit, că pe site-ul universității nu se găsește declarația dumnealui de avere? Era chiar mare lucru dacă și-ar fi lăsat doar angajații să concureze?
În general se consideră că din ziua în care ajunge șef, șeful devine cel mai deștept. Chiar avea nevoie oare să-și confirme valoarea intelectuală prin acapararea unei gradații de merit din bani publici?
(articol publicat pe Facebook în data de 29 Octombrie 2017; revizuit)
Recent Posts
See AllHristos a înviat! 🙂 #Hristos, miracolul lui #Dumnezeu pe Pământ, care a dus omenirea spre civilizație prin #educație și #credință! ❤️...
Cel mai greu pentru votanții din România, că nu mai putem spune cetățenii români cu drept de vot, este sa dezbată subiectul "îndeplinea...
❤️ Modelul #Trump este de fapt modelul #politic al #viitorului! 🫵 Exemplul politicianului care a trăit toată viața din seva poporului...
Comments