”Îndlăgostirea” în viziunea lui Prichindel de 4 ani
- de Monica Lia Hărmănescu
- Dec 29, 2018
- 1 min read

”A te îndrăgosti”, un verb reflexiv aflat pe buzele tuturor oamenilor care vor să-și definească starea de fericire la un moment dat. Astfel, în raport cu acest verb, există pământeni fericiți și nefericiți, care au ajuns să conștientizeze importanța efectului și afectului persoanei iubite. Ferice de cei ce cunosc, simt și prețuiesc viața îndrăgostiți! Nefericiții sunt cei care speră ca îndrăgostirea să apară ca un coup de foudre sau motu proprio.
Într-o societate românească în care, valorile transmise de la o generație la alta adună la o simplă căutare pe internet 5.190.000 de rezultate pentru ”bani”, 1.100.000 de rezultate pentru ”dragoste” și 946.000 de rezultate pentru ”sănătate”, este evident că o discuție despre ”îndrăgostire” între un adult și un prichindel de 4 ani poate să se iște pe neașteptate, din seninul minunat al copilăriei.
Desenele animate cu mușchetarii care salvează domnițele de oamenii răi l-au făcut pe Prichindel să-și folosească inteligența, bogăția vocabularului și spontaneitatea ca să-i pună adultului mintea la contribuție:
Prichindel: Tuși, vlei să-ți explic de ce se îndlăgostesc oamenii? Vlei? Vlei? Că eu știu?
Eu: Da! Ia spune-mi! De ce crezi tu că se îndrăgostesc oamenii ?
Prichindel: Păi ….. ei au mușchi. Ele iubesc mușchii. Și gata!
Eu: Bravo! Dar, ia spune-mi, tu ești îndrăgostit?
Prichindel: Nu, tuși, eu sunt mic. Când o să fiu male o să mă îndlăgostesc. Acum manânc, ca să fac mușchi.
Și astfel, asocierea unor cuvinte simple, precum ”mușchetari”, ”mușchi” și ”îndlăgostire”, în mintea lui Prichindel, a dus la concluzii foarte pertinente, aplicabile în societatea în care trăiește.
De unde și concluzia că: dragostea trece prin stomac.
Comments